PEP POTASIA
PEP POTASIA, özel tekniklerle üretilmiş, yüksek kalitede
ve oranda potasyum içeren sıvı bir gübredir. Meyve kalitesine zararlı olan ve yüksek oranda azot içeren diğer
potasyumlu gübreler gibi azot içermez. Çözünürlüğü
yüksektir.
Potasyum, bitkilerde metabolik, fizyolojik ve biyokimyasal fonksiyonlarda hayati bir role sahiptir. Bitki tarafından sistemik bir şekilde emilen PEP Potasia hızlı bir
biçimde bitki köklerine ve yapraklarına taşınmaktadır.
Potasyum bitkide; enzim faaliyetlerine, fotosenteze,
bitki besin maddelerinin mobilizasyonuna, fotosentezin son ürünlerinin taşınmasına yardımcı olur. Protein
seviyesini yükseltir.
Şeker oranını yükseltir,
mineralce zengin besin değeri
daha yüksek kaliteli ve iri meyvelerin oluşmasını sağlar.
Tat, aroma ve renk bakımından meyve gelişimine katkı
sağlar. Meyvelerde homojenlik ve verimi artırır.
Turgor basıncını düzenler. Su kaybını ve dolayısıyla solmayı önler. Kök gelişimini olumlu etkiler ve dolayısıyla
yatmayı engeller. Soğuğa karşı direnci arttırır. Hastalığa
karşı direnci artırır. Depolanma süresini artırır ve kalite
artırıcı etkiye sahiptir. Daha erken olgunlaşma sağlar
GARANTIEDILEN ICERIK | (% w/w) |
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | 28 |